Amber wine
Senzorika
Nefiltrované víno mléčně měděné barvy s postupně naoranžovělým okrajem. Ve velmi intenzivní vůni se objevují sušené citrusové plody, seno a vosk. Chuť je robustní, avšak svěží se slaným podtónem a připomíná karamelový dezert se sušenou hruškou. Dochuť je velmi dlouhá, slaná, doprovázená extraktivním závěrem.
Doporučená archivace
1 – 7 let
Párovaní
Chřestové rizoto s houbou chitake.
Charakteristika
- Obsah láhve
- 0,75 l
- Barva
- bílá vína
- Zbytkový cukr
- 0,00 g/l
- Kyseliny
- 6,70 g/l
- Alkohol
- 12,00 % obj.
Obsahuje oxid siřičitý.
Vhodné pro vegany.
Technologie
Hrozny, stejně jako jíl použitý pro výrobu Valtických amfor ve kterých víno zrálo, pochází z viniční trati Hintertály. Jedná se o cuveé odrůd Pálava, Tramín červený, Pinot blanc a Chardonnay. Hrozny jednotlivých odrůd byly sesbírány a po odrůdách rozděleny do jednotlivých amfor. Při fermentaci byly amfory míchány a poté uzavřeny skleněným poklopem a zavoskovány. Takto víno zrálo spolu se slupkami cca 6 měsíců. Následně byl obsah amfor vybrán, zceděn bez lisování a po sedimentaci nalahvován.
Slovo technologa
Jedinečná ukázka terroir díky použití amfor z vlastního jílu z vinice, odkud pochází hrozny. Použití nejstarší technologie výroby vína na světě pak ještě umocňuje již tak unikátní víno.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk. K objednávce přidáte v košíku.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk. K objednávce přidáte v košíku.
Řady vín
Základní řada Přináší svěží a ovocitá vína, která jasně odrážejí odrůdu révy i polohu vinice. Jejich společným jmenovatelem jsou vyzrávání v nerezových tancích a šroubové uzávěry lahví.
Střední řada Představuje vína, která již částečně zrají v sudech. Vyznačují se svojí robustností a osobitostí, čímž jednoznačně odrážejí charakter odrůdy a místo vzniku – terroir.
Šumivá vína & destiláty Ušlechtilý destilát je produkován díky rektifikační koloně v mimořádné kvalitě a čistotě. Základem pro něj jsou jednotlivé partie přívlastkových vín včetně kvasničních sedimentů a matolin. Díky ředění na 40 % obj. alkoholu lze rozpoznat a vychutnat nepřeberné množství jemných tónů.