Sylvánské zelené
pozdní sběr
2019
suché
Trať Hintertály
Senzorika
Víno charakterizuje zlatavá barva a vysoká viskozita. Vůně nabídne širokou paletu jemných květinových tónů podpořených dotykem vanilky z ušlechtilého francouzského sudu. Chuť je komplexní, mnohovrstevnatá a je zakončena nasládlým tónem pocházejícím z dubového dřeva. Víno je velmi strukturní s dlouhou persistencí a skvělým potenciálem ke zrání.
Doporučená archivace
17 let
Párování
Grilovaná vepřová panenka s holandskou omáčkou
Charakteristika
- Obsah láhve
- 0,75 l
- Barva
- bílá vína
- Zbytkový cukr
- 0,60 g/l
- Kyseliny
- 5,50 g/l
- Alkohol
- 13,00 %
- Bezcukerný extrakt
- 20,00 g/l
Obsahuje oxid siřičitý
Technologie
Hrozny z mladé výsadby 5 různých klonů z celé Evropy byly ručně sklizeny na trati Hintertály. Část fermentovala v barikovém sudu, který byl před lahvováním citlivě spojen s vínem z nerezového tanku.
Slovo technologa
Ačkoliv hrozny pocházejí z mladé vinice, nadchly nás tak, že jsme neváhali a nalahvovali pod přírodní celokorek. Víno má skvělý potenciál.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.



Řady vín
Základní řada přináší svěží a ovocitá vína, která jasně odrážejí odrůdu révy i polohu vinice. Jejich společným jmenovatelem jsou vyzrávání v nerezových tancích a šroubové uzávěry lahví.
Střední řada představuje vína, která již částečně zrají v sudech. Vyznačují se svojí robustností a osobitostí, čímž jednoznačně odrážejí charakter odrůdy a místo vzniku – terroir.
Nejvyšší řada vín z produkce Vinařství Obelisk vzniká pouze v určitých výjimečnějších ročnících. Vína této řady zrají výhradně v sudech, případně v keramických amforách typu kvevri z hlíny zpod vinařství.
Šumivá vína z Vinařství Obelisk jsou produkována pouze tradiční „Champagne“ metodou, tedy kvašením v lahvi. Lisováním celých, ručně sbíraných hroznů, je dosaženo optimální čistoty moštu i následného primárního vína. Po nalahvování a zrání na kalech proběhne degorzáž, po které jsou již šumivá vína připravena zpříjemnit vám váš výjimečný den.
