Ryzlink rýnský
pozdní sběr
2018
suché
Trať Hintertály
Senzorika
Víno zlatavé barvy a vysoké viskozity. Vůně osloví širokou paletou aromat od lemon grass až po tropické ovoce a med. Chuť je intenzivní s pikantní kyselinou a můžeme v ní objevit citrusové tóny, angrešt, ananas a náznaky budoucího petroleje. Perzistence je velmi dlouhá a pikantní. Víno má skvělý potenciál pro dlouhé zrání.
Doporučená archivace
15 let
Párování
Mořský vlk s omáčkou z celeru a červeného vína
Charakteristika
- Obsah láhve
- 0,75 l
- Barva
- bílá vína
- Zbytkový cukr
- 0,70 g/l
- Kyseliny
- 6,90 g/l
- Alkohol
- 12,00 %
- Bezcukerný extrakt
- 22,50 g/l
Obsahuje oxid siřičitý
Technologie
Hrozny byly sbírány ručně na konci vinobraní 2018 a macerovány po dobu 12 hodin. Fermentace probíhala kvasinkou z vlastního vinohradu a víno poté zrálo na kvasničních kalech až do léta, kdy bylo doškoleno a lahvováno.
Slovo technologa
S těmito hrozny pracuji od roku 2012 a nikdy mě nezklamaly. Sběr probíhá až na konci vinobraní, kdy bývají v hroznech již cibéby, které dávají vínu nezaměnitelný charakter.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.



Řady vín
Základní řada přináší svěží a ovocitá vína, která jasně odrážejí odrůdu révy i polohu vinice. Jejich společným jmenovatelem jsou vyzrávání v nerezových tancích a šroubové uzávěry lahví.
Střední řada představuje vína, která již částečně zrají v sudech. Vyznačují se svojí robustností a osobitostí, čímž jednoznačně odrážejí charakter odrůdy a místo vzniku – terroir.
Nejvyšší řada vín z produkce Vinařství Obelisk vzniká pouze v určitých výjimečnějších ročnících. Vína této řady zrají výhradně v sudech, případně v keramických amforách typu kvevri z hlíny zpod vinařství.
Šumivá vína z Vinařství Obelisk jsou produkována pouze tradiční „Champagne“ metodou, tedy kvašením v lahvi. Lisováním celých, ručně sbíraných hroznů, je dosaženo optimální čistoty moštu i následného primárního vína. Po nalahvování a zrání na kalech proběhne degorzáž, po které jsou již šumivá vína připravena zpříjemnit vám váš výjimečný den.
