Pálava
výběr z hroznů
2018
suché
Trať Hintertály
Senzorika
Víno zlatožluté barvy se zlatavým viskózním okrajem. Vůně ohromí intenzivní tramínovo-muškátovou linkou doprovázenou kompotovanými mandarinkami a exotickým ovocem. Intenzivní chuť zaujme skvělým poměrem cukr-kyselina a nádhernou stavbou. Dlouhá dochuť pak nabídne směs kompotovaného ovoce a dlouhotrvající kyseliny vybízející k dalšímu napití.
Doporučená archivace
15 let
Párování
Kuře na másle a citronovém pepři s rýží
Charakteristika
- Obsah láhve
- 0,75 l
- Barva
- bílá vína
- Zbytkový cukr
- 6,00 g/l
- Kyseliny
- 5,70 g/l
- Alkohol
- 13,50 %
- Bezcukerný extrakt
- 20,40 g/l
Obsahuje oxid siřičitý
Technologie
Hrozny, ze kterých pochází toto víno se urodili v mladé vinici na viniční trati Hintertály. Byly sbírány ve více dnech, aby následná kupáž přinesla nejlepší poměr ovocitosti, cukru a kyselin. Po krátké maceraci a šetrném lisování bylo zakvašeno vlastní kulturou kvasinek. Po několikaměsíčním zrání na jemných kalech bylo doškoleno a lahvováno.
Slovo technologa
Jedno z nepřehlédnutelných vín našeho vinařství, tentokrát v suché variantě. Krásná ukázka toho, že Pálava je na Hintertálech opravdu doma.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.



Řady vín
Základní řada přináší svěží a ovocitá vína, která jasně odrážejí odrůdu révy i polohu vinice. Jejich společným jmenovatelem jsou vyzrávání v nerezových tancích a šroubové uzávěry lahví.
Střední řada představuje vína, která již částečně zrají v sudech. Vyznačují se svojí robustností a osobitostí, čímž jednoznačně odrážejí charakter odrůdy a místo vzniku – terroir.
Nejvyšší řada vín z produkce Vinařství Obelisk vzniká pouze v určitých výjimečnějších ročnících. Vína této řady zrají výhradně v sudech, případně v keramických amforách typu kvevri z hlíny zpod vinařství.
Šumivá vína z Vinařství Obelisk jsou produkována pouze tradiční „Champagne“ metodou, tedy kvašením v lahvi. Lisováním celých, ručně sbíraných hroznů, je dosaženo optimální čistoty moštu i následného primárního vína. Po nalahvování a zrání na kalech proběhne degorzáž, po které jsou již šumivá vína připravena zpříjemnit vám váš výjimečný den.
