Müller Thurgau
výběr z hroznů
2018
suché
Trať Hintertály
Senzorika
Příjemné svěží víno zelenožluté barvy. Vůně je intenzivní s velmi výraznými tóny liči. Chuť je velice extraktivní, dominují tóny exotického ovoce propojené s nádechem dřeva, pocházejícím z dubového sudu, ve kterém víno částečně zrálo. Víno má vynikající strukturu, plné tělo a dlouhou perzistenci.
Doporučená archivace
15 let
Párování
Steak z vepřové krkovice s houbovou omáčkou.
Charakteristika
- Obsah láhve
- 0,75 l
- Barva
- bílá vína
- Zbytkový cukr
- 0,40 g/l
- Kyseliny
- 5,70 g/l
- Alkohol
- 14,00 %
- Bezcukerný extrakt
- 21,50 g/l
Obsahuje oxid siřičitý
Technologie
Menší část moštu ze skvěle vyzrálých hroznů odrůdy Müller Thurgau fermentovala v dubovém sudu, další pak pak v nerezovém tanku. Kupáží pak vzniklo robustní i aromatické víno, které má skvělý potenciál ke zrání a proto je láhev uzavřena korkem.
Slovo technologa
Mé první setkání s tak robustním vínem z odrůdy Müller Thurgau. Již od fáze mladého vína bylo jasné, že toto víno má skvělý potenciál.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.
Dárkové balení
Využijte naše exkluzivní dárková balení pro 2 nebo 6 lahví s originální pohlednicí Vinařství Obelisk.



Řady vín
Základní řada přináší svěží a ovocitá vína, která jasně odrážejí odrůdu révy i polohu vinice. Jejich společným jmenovatelem jsou vyzrávání v nerezových tancích a šroubové uzávěry lahví.
Střední řada představuje vína, která již částečně zrají v sudech. Vyznačují se svojí robustností a osobitostí, čímž jednoznačně odrážejí charakter odrůdy a místo vzniku – terroir.
Nejvyšší řada vín z produkce Vinařství Obelisk vzniká pouze v určitých výjimečnějších ročnících. Vína této řady zrají výhradně v sudech, případně v keramických amforách typu kvevri z hlíny zpod vinařství.
Šumivá vína z Vinařství Obelisk jsou produkována pouze tradiční „Champagne“ metodou, tedy kvašením v lahvi. Lisováním celých, ručně sbíraných hroznů, je dosaženo optimální čistoty moštu i následného primárního vína. Po nalahvování a zrání na kalech proběhne degorzáž, po které jsou již šumivá vína připravena zpříjemnit vám váš výjimečný den.
